Sevilla - Jerez de la Frontera - De route van de witte dorpen - Jerez de la Frontera - De hamroute - SEVILLA - CÁDIZ - EL PUERTO DE SANTA MARÍA - ISLA MINIMA - SEVILLA
Ontdek de Spaanse culinaire tradities tijdens een bezoek aan een weide met Iberische varkens in de beroemde Jabugo-regio, waar de beste ham ter wereld vandaan komt. U leert er meer over de manier waarop deze varkens worden gekweekt, maar ook over het lange rijpingsproces van het vlees. Na een kennismaking met deze nationale specialiteit, gaat u verder naar de pittoreske witte dorpen van Andalusië. De streek telt heel wat dorpen die bekend staan als 'de witte dorpen' vanwege de kalk die gebruikt wordt om de huizen te verbleken. U zult versteld staan van de perfecte harmonie tussen de huizen, de bergen en de bloemen die deze dorpen hun kleur geven, te midden van een idyllische omgeving. Daarna profiteert u aan boord van een cruiseboot van een rondleiding door de Andalusische cultuur, doorspekt met degustaties van typische smaken.
De hoogtepunten
ALLE EXCURSIES INBEGREPEN
DE MUSTS:
DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE
Ontdekking van een Iberische varkensweide waar Jabugo-ham wordt geproduceerd, een van de beste ter wereld.
Afspraak op de luchthaven van Sevilla om 15.30 uur - station van Sevilla om 16 uur busrit naar Jerez de la Frontera. Check-in in het 4*-hotel. Diner en overnachting in het hotel.
Ontbijt in het hotel. Excursiedag over de route van de Andalusische witte dorpen. Tijdens deze excursiedag, trekt u door de mooiste witte dorpen van Andalusië. In de voormiddag vertrekt u naar Arcos de la Frontera, een charmant dorpje op de top van een klif. Daarna gaat u naar het Nationale park van Grazalema. Daar rijdt u over spectaculaire wegen die u een adembenemend uitzicht bezorgen. Lunch in Ronda, de grootste stad van de streek. In de namiddag zet u uw tocht door het natuurpark verder en trekt u naar Ubrique. Bezoek aan Ubrique, aan de voet van het gebergte.
Terugkeer naar Jerez de la Frontera, waar u overnacht. Diner en overnachting in het hotel.
Ontbijt in het hotel. In de voormiddag: bezoek aan een weide op de hamroute waar er Jabugo-ham (Huelva) wordt gemaakt, een van de beste hamsoorten ter wereld. Hier ziet u met eigen ogen de uitgestrekte weides waarop de varkens opgroeien en eikels eten van eikenbomen die over de volledige weide gespreid staan. Vervolgens leert u meer over het productieproces van de ham en wordt u uitgenodigd voor een degustatie van een van de beste hammen ter wereld. Lunch in de streek. In de namiddag trekt u naar Sevilla.
Inscheping in uw cruiseschip MS Belle de Cadix. Voorstelling van de crew en welkomstcocktail. Vrije avond in Sevilla.
Sevilla is een belangrijke stad in de Spaanse geschiedenis en kende een interessante kruisbestuiving tussen de christelijke en islamitische cultuur. De Andalusische hoofdstad straalt vreugde en levendigheid uit in elk van de straten en pleinen van de oude stad. Sevilla is steeds het kloppend hart geweest van Andalusië en erft uit zijn rijke verleden tal van architecturale pareltjes.
In de voormiddag, geleid bezoek te voet door Sevilla, ook gekend als "de stad van het licht". Ontdek deze prachtige stad en haar schatten aan Moorse architectuur. Geleid bezoek aan de kathedraal. De hoofdstad van Andalusië herbergt een kostbare schat aan monumenten die door de Unesco erkend zijn als werelderfgoed.
In de vroege namiddag,vertrek en vaartocht naar Cádiz. We varen langs het Doñana Park dat door de Unesco uitgeroepen is tot "Biosfeerreservaat" Het strekt zich uit aan de rechteroever van de Guadalquivir tot aan de trechtermonding. Gelegen tussen Europa en Afrika vormt het park het belangrijkste wetland van Europa en trekt miljoenen trekvogels aan.
‘s Avonds komen we aan in Cádiz.
In de voormiddag, geleid bezoek aan Cádiz. Cádiz ligt aan het uiteinde van een landtong. Deze charmante kleine witte stad strekt zich uit in het hart van een kustlijn van lagunes, stranden en zoutmoerassen. De Feniciërs, de Grieken en nog andere volkeren hadden reeds destijds hun zinnen gezet op deze stad, die door de eeuwen heen de ouderwetse charme van een levendig historische centrum wist te bewaren. De kronkelende straatjes van de middeleeuwse wijk en de meer geordende barokke delen bezorgen de stad een onmiskenbare aantrekkingskracht.
In de namiddag, excursie naar: De witte dorpen van Vejer de la Frontera en Conil de la Frontera. Vejer de la Frontera is één van de meest betoverende witte dorpen in Andalusië. Deze stad, gebouwd op de heuvel die de Barbate rivier domineert, zal u charmeren door haar smalle en kronkelende straatjes, witgekalkte huizen, weelderige patio's en platte daken met terrassen. Vervolg van de reis naar het vissersdorp Conil de la Frontera. Dit dorp is gelegen aan de kust van de oceaan en lijkt op de Griekse vissersdorpen waar de witte huizen uitkijken op de oceaan. Het historische centrum met zijn witte huizen, witgekalkte straatjes en mooi versierde patio's getuigt van het islamitische verleden. Aan het einde van het bezoek, degustatie van churros, een beignet-specialiteit om in gesmolten chocolade te dippen. Terugkeer aan boord. Spaans themadiner en flamenco-avond aan boord. 's Nachts, vaartocht naar El Puerto de Santa María.
In de voormiddag, bezoek aan de bodega Osborne en degustatie van wijnen. Vertrek te voet met de animatrice naar de bodega Osborne. Degustatie van 3 wijnen, vergezeld van tapas. Alhoewel het maar één van de vele tradities is, heeft wijn wel altijd een prominente plaats ingenomen in de Andalusische cultuur. De uitzonderlijke klimaatomstandigheden maken het mogelijk om de wijnen van de herkomstbenaming Jerez-Xérès-Sherry te produceren.
In de namiddag, vaartocht naar Isla Minima. Aan het einde van de namiddag, bezoek aan een typische Andalusische haciënda in Isla Minima, aan de oever van de Guadalquivir. De haciënda was oorspronkelijk een brava-ranch. Begin 1940 verwierf de familie Escobar vrijwel de volledige locatie en richtte er de Finca de Isla Minima op. Het was de ideale plek, dankzij de kwaliteit van de weiden, voor het fokken van dappere stieren en kartuizer paarden. De eigenaars maakten er een modelboerderij van. Terugkeer naar het schip na het spektakel. Vertrek van het schip naar Sevilla.
In de voormiddag, geleid bezoek aan het Paleis van las Dueñas. Het paleis, dat gelegen is in de wijk Feria, werd gebouwd tussen de 15e en 16e eeuw en combineert de mudejar-, gotische en renaissancestijl. Het bestaat uit meerdere gebouwen, patio‘s en tuinen. U ontdekt de stallen, de patio van de citroenbomen die de grote dichter Antonio Machado heeft zien geboren worden, de grote patio met tal van kunstwerken en decoratieve objecten en vervolgens het salon van de zigeunerin, het centrum van het sociale leven in dit huis, versierd met een beeldhouwwerk van Mariano Benlliure. Verschillende zalen illustreren de pijlers van de Andalusische cultuur: stierenvechten, religie en flamenco.
Terugkeer aan boord voor de lunch. Vrije namiddag in Sevilla. Profiteer ervan om deze prachtige stad op uw eigen ritme te ontdekken. Aarzel niet om naar het historische centrum te gaan om te genieten van de gezellige en gastvrije sfeer van de stad.
OF
Facultatieve dagexcursie naar Granada(1), (enkel op voorafgaande reservatie vóór het vertrek). Vertrek per bus naar Granada (reistijd 3u heen en 3u terug). U bezoekt het Alhambra, het Generalife en het historische centrum. Reeds bij het binnenrijden toont Granada je zijn mooiste schat, het Alhambra. Gebouwd op drie heuvels met in de achtergrond de met sneeuw bedekte toppen van de Sierra Nevada. Het was de laatste stad die door de katholieke koningen in de 15e eeuw heroverd werd en dompelt zijn bezoekers onder in een onnavolgbare sfeer. Het glorieuze verleden straalt af in de gastronomie, ambachten en architectuur. Terugkeer per bus naar Sevilla.
Gala-avond.
Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9u. Einde van onze diensten.
NB: om veiligheidsredenen kunnen alleen de crew en de kapitein van het schip beslissen om de vaarroute van de cruise te wijzigen.
(1) Approximatieve duur van de transfers per autocar: 3 uur rijden heen en 3 uur rijden terug.
Alcohol kan de gezondheid schaden, drink dus met mate.